Programul Politic al Partidului Noua Românie

12507160_1016039138453885_8815559949613197589_n

SĂNĂTATE

Fără sănătate nu există progres într-o societate. Un popor sănătos este un popor capabil să se dezvolte, să inoveze să evolueze sub toate aspectele.

PNR va continua reformele în sănătate demarate în ultimii 25 de ani, prin modernizarea spitalelor existente şi dotarea lor cu aparatură de ultimă generaţie, cât şi deschiderea şi redeschiderea de noi unităţi medicale în localităţile care nu beneficiază de servicii medicale de bază în concordanţă cu normele europene.

Fără o remuneraţie financiară adecvată muncii şi efortului depus, nu pot exista servicii medicale ireproşabile. De aceea, PNR va creşte gradual salariile personalului medical şi auxiliar, astfel încât acestea să se alinieze la media europeană.

În primă fază, PNR va dubla salariile medicilor rezidenţi, astfel încât lunar, aceştia să aibă un venit de minim 1600 de lei net. În funcţie de resursele financiare, salariile medicilor rezidenţi vor creşte şi peste suma de 1600 lei net, putând ajunge şi la suma de 2500 lei net. Salariile medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar din sistemul sanitar, vor creşte anual, gradual, astfel încât să ajungă la media europeană.

Concomitent cu creşterea salariilor şi modernizarea spitalelor şi dotarea acestora cu aparatură performantă, PNR va modifica şi legislaţia medicală astfel încât actul medical să fie la standarde europene, prin creşterea gradului de profesionalizare a medicilor şi reducerea la minimum a cazurilor de malpraxis, a corupţiei din spitale, a foloaselor necuvenite oferite de pacienţi medicilor, sau cerute de cadrele medicale.

PNR va milita pentru umanizarea cadrelor medicale, astfel încât acestea să manifeste înainte de toate, modestie, cumpătare, bun simţ şi apreciere faţă de pacienţi. Aceștia vor fi tratați cu respectul cuvenit şi să-i trateze în funcţie de gravitatea bolii, fără discriminare, şi nu în funcţie de recomandări sau atențiile oferite.

Dezvoltarea medicinei de recuperare a pacienților prin fiziochinetoterapie și crearea de locuri în sistemul medical pentru personal specializat în fiziochinetoterapie.

Agricultură

Fără o agricultură performantă, România nu se poate dezvolta şi moderniza. Potenţialul agricol al României este fantastic, şi datorită climatului şi formelor de relief, spre deosebire de alte ţări europene, putem cultiva o paletă foarte mare de plante, cereale, pomi fructiferi, viţă de vie.

Partidul Noua Românie va elabora o legislaţie prin care va sprijini financiar şi legislativ asocierile în mediul rural astfel încât întreaga suprafaţă agricolă a ţării să fie cultivată.

Creşterea animalelor este în strânsă legătură cu dezvoltarea agriculturii şi economiei României, de aceea vom încuraja prin măsuri legislative, creșterea cât mai multor animale.

PNR va propune creşterea subvenţiilor acordate crescătorilor de animale şi acordarea de ajutoare financiare pentru fermierii care vor dori să-şi înfiinţeze micro fabrici de procesare a laptelui, a cărnii, abatoare şi fabrici de mezeluri în fiecare judeţ, astfel încât să trimită pe piaţă şi produsul finit, nu doar materia primă.

Stimularea producțiilor bio și simplificarea obținerii certificatului de producător bio și descurajarea folosiri pesticidelor și a îngrășămintelor chimice în exces în culturile agricole.

PNR va propune infiinţarea Companiei Naţionale de Agricultură şi Zootehnie prin intermediul căreia se vor lua în arendă de la proprietarii de terenuri, suprafeţe de teren agricol în vederea înfiinţării de ferme de animale în fiecare judeţ al ţării. Compania Naţională de Agricultură şi Zootehnie va fi înfiinţată cu scopul de a dezvolta agricultura românească şi zootehnia, prin cultivarea pământului şi creşterea numărului de animale.

Compania este înfiinţată pe o durată de 4-6 ani, timp în care va dezvolta ferme de vaci, porci, oi, capre, ferme avicole, herghelii de cai, livezi de pomi fructiferi, podgorii de vie şi sere, care după ce devin funcţionale, vor fi privatizate. Acţiunile fermelor astfel create vor putea fi achiziţionate în cadrul procesului de privatizare, de către localnicii care au dat pământul în arendă, angajaţii fermelor, cât şi primăriile prin consiliile locale.

Prin creearea Companiei Naţionale de Agricultură şi Zootehnie se asigură cultivarea terenurilor agricole, creşterea numărului de animale, dar şi creearea de noi locuri de muncă, în special în mediul rural, încurajând tinerii să se implice în dezvoltarea comunităţilor rurale.

Prin intermediul Companiei Naţionale de Agricultură şi Zootehnie se vor creea şi depozite pentru legume, fructe şi cereale, unde vor fi depozitate produsele atât ale fermelor din cadrul companiei, cât şi ale producătorilor independenţi.

Îmbunătăţirea legislaţiei agricole împreună cu asociaţiile de profil, astfel încât producătorii români să fie protejaţi şi să aibă piaţă de desfacere a mărfii.

Partidul Noua Românie va iniţia o lege prin care se va oferi un sprijin concret tinerilor care vor să investească în agricultură. Aceştia vor beneficia de credit cu dobândă mică, consiliere gratuită în întocmirea planului de afaceri şi scutire de impozite pentru primii doi ani de activitate.

Dezvoltarea agriculturii şi zootehniei nu poate fi realizată fără tehnologie performantă. În acest sens, PNR va iniţia un proiect de lege prin care se vor acorda subvenţii şi credite cu dobândă mică pentru retehnologizare şi achiziţie de utilaje agricole noi.

Totodată, PNR va susţine relansarea industriei de maşini agricole şi tractoare din România, astfel încât preţul de achiziţie să fie accesibil fermierilor români.

Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, PNR va pregăti un proiect de lege prin care, să fie încurajaţi să investească în agricultură. Cei care deţin 100 de hectare de teren agricol, sau reuşesc să ia această suprafaţă în arendă, vor primi gratuit din partea statului, un utilaj agricol în funcție de necesități.

ECONOMIE

Economia unei ţări poate funcţiona şi poate ajuta la dezvoltare, dacă decidenţii politici creează condiţiile legislative necesare dezvoltării afacerilor.

Statul român trebuie să creeze un sistem fiscal simplu dar eficient, cu taxe cât mai mici şi bine ajustate astfel încât acestea să nu devină o povară pentru companii şi să le oblige fie să facă evaziune fiscală fie să îşi închidă porţile.

PNR va modifica codul fiscal prin simplificarea procedurilor de încasare a taxelor şi impozitelor, reducerea şi chiar eliminarea unor taxe inutile.

PNR va propune reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 12%.

Acordarea unei linii de credit de minim 10.000 de euro şi maxim 200.000 de euro, pentru o perioadă de maxim 25 de ani, pentru tineri de până la 40 de ani, care îşi infiinţează o firmă, sau deja deţin una şi au minim 2 angajaţi.

Modernizarea sistemului de încasare a taxelor şi impozitelor aât la nivel local, judeţean cât şi naţional, astfel încât plata să se poată face exclusiv prin mijloace electronice de plată.

Nicio firmă nu va fi închisă pentru nereguli minore. Etapizat se va acorda un avertisment, urmat de un control la interval de 7-14 zile, iar în cazul în care problema persistă, se aplică o amendă graduală.

Dacă o firmă a întârziat plata taxelor şi impozitelor către stat, mai mult de 30 de zile, organele de control financiar vor merge la sediul firmei şi vor discuta cu conducerea pentru a afla din ce motiv nu s-au efectuat plăţile şi împreună cu aceştia să se găsească o modalitate de plată, fie ea şi etapizată.

În cazul firmelor private care au datorii foarte mari la bugetul de stat şi nu îşi pot plăti dările sau sunt rău platnici, statul devine acţionar majoritar la compania respectivă în cuantumul datoriei.

Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene prin simplificarea procedurilor de accesare a banilor.

Controalele financiare să fie pro active şi de combatere a evaziunii fiscale, fără comiterea de abuzuri și închiderea unităților pentru sume derizorii.

Mai multe informaţii veţi găsi pe site-ul oficial al P.N.R

http://partidulnouaromanie.ro/programul-politic-al-partidului-noua-romanie
VINO ALĂTURI DE NOI ! http://partidulnouaromanie.ro/social/signup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s